Vēl tikai divas nedēļas līdz Zaubes savvaļas kulinārajam festivālam.

  1. jūlijā Zaubes savvaļas kulinārais festivāls jau trešo reizi aicina ikvienu izbaudīt KOŠO DABAS GARŠU visā tās krāšņumā. Tas būs īsts garšu un sajūtu piedzīvojums ikvienam – no košas gadatirgus atmosfēras līdz izsmalcinātām vakariņām zem Zaubes ozoliem. Dažādās festivāla zonās katrs spēs atrast tieši sev visbaudāmāko – garšu, ainavu, mūziku vai sajūtu.

GARŠU EKSPERTU PARKS – maksas zona, kurā interesantā un aizraujošā veidā būs iespēja baudīt un uzzināt daudz jauna par veselīgo un dabisko. Šeit ar savu produkciju tirgosies un nogaršot piedāvās rūpīgi izvēlēti gardumlietu ražotāji, būs kulinārās meistarklases, savukārt dietologs Andris Brēmanis stāstīs par sezonālo dabas velšu pielietojumu veselīgā uzturā un kopā ar apmeklētājiem arī pagatavos kādu veselīgu ēdienu. Kas gan būtu festivāls bez radošajām darbnīcām! Mēs, protams, nevaram sacensties ar dabu tās izdomā, krāsu, formu un garšu daudzveidībā, bet, pārdomāti un mērķtiecīgi izmantojot dabas resursus, varam uzplaukt košāk un tajā pašā laikā kļūt harmoniskāki gan ar sevi, gan dabu. Radošo darbnīcu ietvaros būs iespējams krāšņoties ar pašu radītām dabas materiālu rotām; aizsapņoties, kamēr rokas gremdējas pirmatnējās sajūtās, mīcot mālus; sapņus noķert sapņu ķērāju darbnīcā un izveidot mandalu unikālā veidā – ar “Lauku tējām”. Festivāla apmeklētāji iepriekš piesakoties, varēs izgatavot savas bungas kopā ar Nilu un Maiju Īlēm. Garšu ekspertu parkā norisināsies arī profesionālu pavāru sacensības ar dalībniekiem no dažādām valstīm.  Neiztrūkstošs būs tautā iemīļotais konkurss “Labākā lauku torte”. Dabas harmonijas, skaņu un gaismu pilna plānota festivāla koncertu daļa – gan pašiem mazākajiem gardēžiem ar Edgara Raginska trio “Baltie vilki”, kas uzstāsies ar tematisku programmu: “Meža dziesmas”, gan pieaugušajiem ar Nila Īles grupu “Kanisaifa” īpašās noskaņās veidotu programmu no jaunā albuma “Aizturēt vēju”.

GARŠU TIRGUS atvērts visiem bez ieejas maksas un īpaši patiks gadatirgu atmosfēras cienītājiem. Šeit tiksies garšīgu un skaistu lietu tirgotāji un dažādi, festivāla tematikai atbilstoši, ēdināšanas uzņēmumi. Pašdarbnieki un viesmākslinieki skatītājus un klausītājus priecēs ar muzikāliem, teatrāliem un deju priekšnesumiem. Arī šajā zonā padomāts par aktivitātēm bērniem. Kamēr pavāri turpat netālu mēģinās sasniegt savas izdomas augstāko latiņu, šeit jautrā un atbalstošā noskaņā visi kopā atradīsim ātrāko kartupeļu mizotāju un rīvētāju un mazsālīto gurķīšu konkursā ar nogaršošanas metodi izvēlēsimies košākās receptes autoru un īstenotāju.

PIEDZĪVOJUMU GARŠA  – teritorija aktīvākajiem festivāla apmeklētājiem – loka šaušana, Rupuču laivas, SUP’i, lielāki un mazāki četrkājainie cilvēku draugi – poniji izjādēm un zirgu rati izbraucieniem, kā arī citas izklaides ar brīvības sajūtu un adrenalīna devu, ko sniedz dabas baudīšana.

GARŠĪGĀ MIERA KRASTS – piknika zona pie Lejasezera, kas iekārtota mierīgas atpūtas un iegādāto lauku labumu baudīšanai.

Festivālu vadīs improvizācijas talants, dažādu TV projektu un pasākumu vadītājs Mārtiņš Kozlovskis. Plašāk zināms kā Kozmens.

LEJASEZERA GARŠAS SVĒTKI – deviņkārtu mielasts zem Zaubes dižākā ozola, iegādājoties biļetes iepriekšpārdošanā. Šeit  savu meistarību izcelt savvaļas garšu viskošākās nianses kopīgi demonstrēs  rūpīgi veidota svētku komanda, kurā apvienojušies profesionāļi no visa Amatas novada. Neatkārtojama atmosfēra, gardi un pārsteidzoši ēdieni – tas radīts īpaši jums reizē kā kompliments un pateicība dabai par to, ko tā mums dod, un kā mēs to protam izmantot. Pavāru komandu veido gan tādi izcili meistari kā dizaina viesnīcas “ANNAS HOTEL” restorāna “Kannas” šefpavārs Dzintars Kristovskis, kas prestižajā gardēžu ceļvedī “White Guide” šogad ieguvis 2.vietu kā labākais restorāns Latvijā, gan vietējie mednieki, mājražotāji un citu Amatas novada restorānu pavāri.

Vakariņu laikā garšas paspilgtinās izloze, kurā kāds laimīgais iegūs tiešām pārsteidzošu pārsteigumu no “Jonathan Restorāns”, bet vēl kāds – atpūtu kopā ar ģimeni viesu namā “Laimes Ligzda”.

ZAĻUMBALLE LABAS MŪZIKAS GARDĒŽIEM ar ballēšanos līdz rīta gaismai kopā ar grupu “Sestā jūdze”!

Vairāk par festivālu: www.wildfoodfest.lv .

Biļetes jau pieejamas: www.bezrindas.lv un www.bilesuserviss.lv .

GARŠU EKSPERTU PARKS: pieaugušajiem 5.00 EUR, skolniekiem: 2.00 eiro, pirmsskolas vecuma bērniem – bez maksas. Cenā iekļauta ieeja zaļumballē.

GARŠU TIRGUS: bez maksas;

LEJASEZERA GARŠAS SVĒTKI: biļetes uz šo festivāla daļu iespējams iegādāties tikai iepriekšpārdošanā. Līdz 8.jūlijam: 50.00 EUR, vēlāk: 70.00 EUR – cenā iekļauta ieeja festivāla maksas zonā un zaļumballē;

ZAĻUMBALLE LABAS MŪZIKAS GARDĒŽIEM: 3.00 EUR;

PIEDZĪVOJUMU GARŠA: uz vietas, atkarībā no izvēlētā pakalpojuma;

GARŠĪGĀ MIERA KRASTS: bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Sabīne Mieze
Tūrisma attīstības un sabiedrisko attiecību speciāliste
MT: 26330366

FacebookTwitterGoogle+Google GmailWhatsAppViberLinkedInPrintShare