Calendar

Jūl
8
Ses
ZAUBES SAVVAĻAS KULINĀRAIS FESTIVĀLS
Jūl 8 @ 14:00 – 23:45

Vasaras viducī, kad pļavas un upes, meži un ezeri pilni tik daudz kā garšīga, aicinām nobaudīt šīs vasaras dabas veltes Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā. Šogad jau otro reizi “Zaubes savvaļas kulinārais festivāls” notiks 2017. gada 8. jūlijā, tomēr vieta paliek nemainīga Augšezera un Lejas ezera krastā Zaubē, Amatas novadā

Apmeklētājus priecēs ar vairākām tematiskām degustāciju teltīm un prasmēm savvaļas produktu pagatavošanā un izmantošanā. . Šeit būs SAVVAĻAS GARŠAS ēdienu gatavošanas demonstrējumi, kā arī konkurss, kurā tiks izcīnīts “Labākās lauku tortes” tituls. Tāpat kā iepriekš notiks dažādas radošās darbnīcas, spēles, izklaides lieliem un maziem. Pasākuma noslēgumā – zaļumballe.

festivālā ikviens apmeklētājs tiek aicināts apmeklēt un iepazīties ar interesantiem kulinārijas piedāvājumiem tematiskajās teltīs:

Mežs
– Gastronomijas brīnumi no medījuma gaļas;
– Garšas kārpiņas priecējošie dažādu nepierasto ogu, augļu ievārījumi;
– Savvaļas sēņu dažādība;
– Meža sārtvaidzītes – ogas.

Ūdeņi

Kūpinātas zivis no no vietējo ezera ūdeņiem (kaltētas, kūpinātas un visādi citādi pagatavotas);
Vēžu spīļu gardumi.
Pļava

Eko siera siešana (brīvā dabā audzētu mājlopu daudzināšana);
Vietējo biškopju vāktais medus uz iesmiem ceptā maizītē;
Savvaļā vāktas garšvielas – viss kas nepieciešams ikvienai saimniecei;
Medus, kas nācis ne tikai no bitēm, bet arī no pienenēm.
Dzērieni

Īstens mājas alus miestiņš un kvass;
Kas tik netop no savvaļā un dārzā augušiem augļiem un ogām – “Veselības laboratorijas” stiprie uzlējumi;
Svaigas un saldētas bērzu sulas – īpašsspirdzinājums karstā vasaras dienā;
Zaubes ozola spēka ozolzīļu kafija;
Pļavas zāļu tējas – ikdienai un ārstniecībai.
Šogad Rīgas-Gaujas reģions kļūs par Eiropas gastronomijas reģions, “Zaubes savvaļas kulinārais festivāls” ir iekļauts šī projekta pasākumu kalendārā.

Plašāka informācija par pasākumu: http://www.wildfoodfest.lv/lv/